Is Cellfina een operatie?

Cellfina is een behandeling van cellulite die alleen door gerenommeerde getrainde artsen uitgevoerd wordt, maar hoeft niet in een operatiekamer of onder algehele narcose te worden gedaan. Cellfina is een minimaal invasieve cellulite behandeling. Door middel van een klein apparaat met een bewegend micro -mesje worden de bindweefselstrengen onder het huidoppervlak losgemaakt.

 

De cellulite behandeling

Voorafgaand aan de behandeling worden foto’s gemaakt van de te behandelen gebieden. Dit wordt met name gedaan om het resultaat objectief te kunnen evalueren. Daarna wordt de te behandelen huid verdoofd. Vervolgens worden de bindweefselstrengen onder het huidoppervlak losgemaakt.

 

Na de Cellfina behandeling voor cellulite moet de huid een korte periode herstellen. Over het algemeen kan je je dagelijkse activiteiten blijven doen. Binnen de eerste 24 uur na de behandeling wordt wel afgeraden om zware lichamelijke activiteiten te verrichten.

 

Drie dagen na de cellulite behandeling met Cellfina wordt de pijn en gevoeligheid van de huid als minimaal omschreven. 82% van de patiënten geeft aan alleen pijn te voelen bij druk of aanraking van de behandelde gebieden.